Discover The Killers!

lunes, 22 de diciembre de 2008

LA BUSQUEDA 1 & 2


"-T'adapto Kafka i revento les guixetes"

Coneixes a un tal Bruckheimer?...no? Val. Et sonen les següents pel·licules: Flashdance, Top Gun, Superdetective en Hollywood, La Roca, Con Air, Bar Coyote, Armageddon, Piratas del Caribe o C.S.I.? Segur que si, doncs saps que tenen en comú a part de fer milions per tot el món? El seu productor és Jerry Bruckheimer, un senyor amb barba i amb molt bon ull a l'hora de gastar-se els calers.


"-Algú veu la tercera part? Deu estar aquí a prop!"

I a que ve tot això, doncs que La Busqueda, primera i segona part, és una altra jugada mestra d'aquest senyor. El director és Jon Turteltaub, el mateix d'aquell quasi vomitiu film amb Bruce Willis anomenat El Chico, i que al dirigir aquest film amb Nicolas Cage on interpreta a un Indiana Jones amb wi-fi consegueix un entreteniment de primer ordre, però no ens enganyem, el nostre amic Bruckheimer ha mogut tots els fils. Primer,i per gastat que sembli, l'estil visual és impecable, realemtn viatges amb els protagonistes del passat a l'àrtic de forma convincent, i al trobar l'amagatall del tresor...et cau la baba. El guió: un productor rep un guió que li interessa, fitxa l'equip i a gravar, el nostre amic no, fins tenir un guió "mamat", simple, això si, però que mou les peces en el moment oportú, i si per això es necessiten sis guionistes, doncs cap problema, la casa es forta. A més, per rematar, vols actors solvents? Dons que et semblen:Nicolas Cage (star contrastada), Diane Kruger (prometedora star), Sean Bean (mític secundari malvat), John Voight (remember de 70's), Harvey Keitel (musa dels independents dels 90's) i Christopher Plummer (llegenda del cinema)?

Val, i ara que has fet un film d'aventures que ha funcionat de forma fantàstica, faig una segona part i m'aventuro a ficar la pota? Doncs si, ara ja tinc els personatges presentats, busco un nou cliffhanger, nous personatges amb cares conegudes (Helen Mirren (toc anglès) i Ed Harris (pedigrí actual)) i més pressupost repetint formula i equip...resultat? Encara més caixa;l'home és l'únic animal que ensopega dues vegades amb la mateixa pedra, i amb gust.

No hay comentarios: