Discover The Killers!

domingo, 14 de octubre de 2007

ROMAN




L'any 2002 Lucky McKee va presentar-nos May, un film ja de culte dins el mòn del terror i fantàstic on s'explicava les desventures d'una introvertida noia, May (Angela Bettis), i la seva relació amb la gent que la rodeja. Per a mi, tot i ser una histoòria interessant no em va despertar gaire l'atenció.

Ara se'ns presenta Roman on els papers s'inverteixen, ara Angela Bettis dirigeix i McKee interpreta al personatge protagonista.

La seva realització és com a mínim curiosa. El guió de McKee va ser escrit quan tenia 19 anys i pensat per ser una pel·lícula de baix pressupost per convertir-se en el seu primer llarg, però l'èxit del seu guió May va concedir-li una opera prima amb majors aspiracions. Tot i així, desprès de l'èxit d'aquesta i la bona relació establerta amb Angela, va fer reprendre el projecte per realitzar-lo amb pressupost mínim. Així, amb un equip mínim i producció mínima, va ser filmada amb vídeo digital, va aconseguir veure la llum.

Angela Bettis
A Roman ens trobem al personatge protagonista (Lucky McKee), un home extremadament introvertit i obsessionat amb la seva veïna (interpretada per Kristen Bell, la famosa Veronica Mars). Un dia la casualitat fa que un bon dia es trobin en el terrat del seu bloc de pisos i...

A primera vista el film em semblava un obra de serie B del terror americà i en un festival com el de Sitges, desprès d'aguantar algunes pedanteries de film dels grans pel matí, et ve en gana disfrutar de petites obres sense gaires expectatives més enllà de sortir en DVD. Ja des de l'inici la seva modesta factura, de la cual no s'amaga, es podria convertir en un inconvenient però la magnífica direcció la converteix en un dels seus millors punts. Alhora, algunes de les interpretacions, com la del mateix protagonista o el policia, no fa més que afegir frescura a l'obra.A falta de recursos i el bon ambient de treball, sembla que s'ho van passar d'allò més bé durant la filmació, acaba convertint-la en una petita joia del gènere de la cual se'n poden sentir orgullosos i nosaltres per conèixer-la i saber apreciar-la.

Curiositats: Kristen Bell va guanyar el premi a la millor actriu pel seu paper en el Festival de Austin.

Angela Bettis

Auteur Ent., 2006
Estats Units, 92 minuts
Dirigída per Angela Bettis
Escrita per Lucky McKee
Editada per Angela Bettis, Chris Blankenship, Kevin Ford i Rian Johnson

Repartiment:
Lucky McKee ... Roman
Nectar Rose ... Eva
Kristen Bell ... La Veïna
Ben Boyer ... Russ
Mike McKee ... Leroy Wolf
Jesse Hlubik ... Jesse


Roman (Lucky McKee)

No hay comentarios: