Discover The Killers!

jueves, 20 de septiembre de 2007

EL NO-CINEMA


L'any passat un dels films més esperats i que va acabar amb poc èxit de recaptació va ser "Corrupción en Miami" amb Colin Farrell i Jamie Foxx, de Michael Mann.

Aquest anys s'ha estrenat "Grindhouse", amb doble sessió: "Planet Terror" de Robert Rodríguez i "Death Proof" de Tarantino. Ha sigut un fracàs econòmic. Quedem-nos amb "Death Proof".

Dos films de grans autors que han fracassat, alguns ho atribueixen a la seva data d'estrena, el seu marketing, etc...però no van ser més que decepcions per part del públic, que s'esperaven una altra cosa.

Les dues han sigut titllades d'aburrides o simples per la crítica més superficial. Però alguns han sabut veure més enllà, s'han fixat en la lluna, no en el dit.

El pos-modernisme està morint i un dels seus màxims exponents, Tarantino, ens ho ha dit. S'ha acabat la tensió constant, el molt soroll per no res, les trames rebuscades, els cops d'efecte. És hora de la contemplació. Dels detalls, us explicarem la trama que heu vist mil vegades, dos agent s'infiltren una banda de narcotràfic, un grup de nois acosades per un assassí, amb tranquil·litat i tot detall. Colin Farrel es queda mirant uns segons el mar enmig d'una acció policial parant l'atenció a una serie de diàlegs amb sabor a deja-vu. Una noia corre tapant l'entrecuix degut a que s'està miccionant. Calen aquests detalls? Son coses que no sabien vist mai en films així, comercials.

En definitiva, ha mort el cinema, llarga vida al no-cinema!

No hay comentarios: