Discover The Killers!

lunes, 20 de agosto de 2007

DEL CINE A LA TV


"Diane...recorda'm que li pregunti al Mulder qui és el seu barber"

Moltes vegades la pantalla gran es queda petita pels directors i guionistes del cinema. Llavors, no els queda més remei que provar sort a les petites pantalles de casa nostra. Avui escriure sobre les produccions seriades dels rostres més coneguts del setè art.

Potser la primera serie amb firma d'autor va ser Alfred Hitchcock presenta on el cínic anglès ens torturava psicologicament amb petits thrillers de mitja hora. En ella el mag del suspens va supervisar la producció i dirigir 20 episodis entre 1966 i 1962, a més de les seves conegudes presentacions de cada episodi parlant directament als espectadors. L'èxit de la serie va fer que repetís el format altre vegada a La hora de Alfred Hitchock a la CBS.

1990, les series de televisió estaven tallades pel mateix patró i genere. Amb tan sols dues temporades David Lynch i Mark Frost van esvalotar el galliner amb Twin Peaks. ¿Quién mató a Laura Palmer? Aquesta era la pregunta que estava en boca de tot el món. Una combinació explosiva de: soap opera, misteri, comèdia, fenòmens paranormals i mil generes més van convertir-la en la serie de més calada popular des de Star Treck. Res va tornar a ser igual, la filla bastarda (fins a cert punt) Expediente-X va ser la més digne successora.


Em recorda a mi i en Pitu les nits de borratxera a Barcelona

A partir d'aquí desenes de directors van apartar els 35 mm per atrapar-nos al sofà de casa.

-Steven Spielberg és un dels més prolífics dins el camp de la ficció televisiva: SeaQuest ( el seu personal Star Treck), E.R., Abducidos o Cuentos Asombrosos (una versió edulcodara de La Dimensión Desconocida) són alguns dels exemples. Tot i això no ha tingut la mateixa sort que en el cinema, el seu èxit més destacable? Urgencias.

-James Cameron desprès de convertir-se en el rei del món va decidir provar sort amb Dark Angel, amb Jessica Alba. Una sexy robot en lluita permanent en el futur. Gran pressupost i estrepitós fracàs.
-Ron Howard, el pèl-roig més insuportable, va produir Arrested Development, una serie d'humor genial protagonitçada per l'ex-homellop Jason Bateman. Una adinerada família s'en va a la bancarrota pels fraus fiscals, tot i així intentaran mantenir-se units. No serà fàcil.Totalmetn recomanable!

-El Séquito, produïda per l'actor Mark Whalberg on ens explica la seva experiència en el salt a la fama acompanyat pel seu grup d'amics de forma irònica. Ja porta tres temporades a l'HBO.

-House, potser la més coneguda i seguida aquí. Produida per Bryan Singer, que n'ha dirigit algun episodi. Desprès d'acumular calers per la saga mutant va decidir invertir-los en aquest projecte. Un èxit dels que fan història, més que res per l'esplendid Hugh Laurie.

-Els germans Scott van produir Numb3rs, on un policia i el seu germà, un geni matemàtic, resolen casos a través d'equacions. En Raül, un amic meu, n'és fan.

-La Vegas, de Gary Scott Thompson, el guionista de A todo gas se la va jugar amb aquesta facilona serie ( molt del gust pels fans de Los vigilantes de la playa) que amb la tonteria ja acumula tres temporades.

- I per últim el rei dels blockbusters que s'endú la palma també en petit format: tots el C.S.I.'s, Caso abierto o Sin rastro, el productor més productiu i espavilat del regne.

Fins aquí el repàs tot i que em deixo desenes i desenes.

p.d.:Més d'una vegada ha sonat el rumor que Tarantino podria crear-ne una i dintre de poc s'estrenarà Reaper de Kevin Smith.

No hay comentarios: