Discover The Killers!

domingo, 19 de agosto de 2007

LLÀSTIMA...

El cinèfil és un ésser fàcilment excitable. Una notícia sobre el nou projecte del seu director favorit li pot alegrar el dia, setmana, més o inclús any. Un exemple? Si us dic de Brian DePlama dirigirà un guió inèdit de Hitchcock? Ja la teniu "morcillona", oi? Bé,és un exemple i això mai passarà, o no? Del que vull parlar són de projectes que tenien a directors de renom a la seva quiniela i al final no s'han portat a cap, o bé els han dirigit altres.

Robert: "Güei chingón, saluda a cámara!
Quentin: "Calla! Que el polze em parla...que faci Reservoir Dogs 2?


En el primer apartat repassàrem projectes que s'han quedat en el no res:

-L'any 1995 es va reprendre la saga de James Bond amb Pierce Brosnan com a nou 007. Encara no tenien director oficial quan li van preguntar a Sean Connery en una roda de premsa quin seria el director idoni segons el seu punt de vista. Ho va tenir clar enseguida: Quentin Trantino. No va ser més que un desig o idea però anys més tard, quan novament tornaven l'agent secret, ara amb el rostre de Daniel Craig, Quentin Trantino va mostrar el seu interés en dirigir-la amb Pierce Brosnan novament i Uma Thurman. Barbara Broccoli i Michael G. Wilson no van acceptar, en Pierce demanava més sou del que es mereixia, segons la seva opinió, clar està.
-Kevin Smith, el Rei dels freaks i fanàtic dels còmics de super-herois, mai ha dirigit una pel·lícules d'homes en malles. Curiós, no? Doncs no serà per la seva culpa. Ja fa anys va circular el rumor que tenia un guió escrit protagonistes. sobre The Green Hornet, mítica serie dels 60 on un adinerat emmascarat i el seu majordom asiàtic (interpretat per Bruce Lee) repartien justícia a basa de xarop de bastó.Al final? Res, tot i que George Clooney i Jet Li van sonar com a possibles protagonistes. Igual va passar amb Fletch, una serie de novel·les dutes a la gran pantalla amb el rostre de Chevy Chase on un periodista camaleònic es fot de quatre potes en mil i un merders. Smith volía a Jason Lee, un "amiguete", de prota.
-Espanya no es diferent, per molt que diguin. Álex De La Iglesia un dels directors amb més èxit en taquilla, crítica, i potser el millor de la seva generació, per mi, va arrastrar anys i anys el guió "La máscara de Fumanchú" on recuperava el mític personatge. Havien sonats noms com Antoni Banderas i Robert DeNiro. Discrepàncies amb Andrés Vicente Gómez pel pressupost va fer que partissin peres i muntés la seva pròpia productora. Actualment està acabant la interessant Los crímenes de Oxford i el seu següent repte és una adaptació de les aventures del cómic belga Black and Mortiner.

També hi ha hagut projectes que han tingut el que semblava el seu director ideal frisant per fer-los però al final qui s'ha emportat el gat a l'aigua han sigut uns altres, vet aquí:

-Chris Columbus i Los 4 Fantásticos, la cosa promet, millor dit, pometía. Al final Tim Story darrera la càmera. No ha sigut horrorosa, però podría haver donat molt més de si. Aix...

-James Cameron, el rei del món, un gran director però que no em transmet una merda, va estar tot el principi dels noranta donant pel cul amb Spider-Man. Ell la faria, tenia el guió i els actors: Leo DiCaprio de Peter Parker i de Dr. Oc l'Arnold schwarzenegger. Al final ha sigut Raimi i Tobey Maguire...per les dues primeres guai, per la tercera mal, com pot ser que no li moli Veneno al Sr. Càmera Boja?

-El Zorro. Robert Rodríguez, el director xicano més famós de tots els temps, volía fer-ho junt amb el col·lega d'en Banderas. Al final en Banderas es va quedar, i ell amb un pam de nas. A més li va robar la cadira Martin Campbell, el mateix que sempre li roba el lloc al Tarantino quan té que fer una de James Bond, per això en Q.T. i en R.R. són amics?

Per acabar, jo vull dirigir el remake de Sor Citroen. Tinc el borrador en el que porto anys treballant aquí al costat. Prometo matar si algú me'l treu.

No hay comentarios: