Discover The Killers!

miércoles, 9 de enero de 2008

EL MILLOR DEL MILLOR SEGONS...PITU!

Desprès d'uns tràmits molt durs, moltes birres pagades, he aconseguit un col·laborador que ens comentarà els millors films i cd's de l'any per ell. El seu nom? PITU, fins que no es busqui un alias.

top 5 pelis:
1 promesas del este:

pel·lícula d'estil classic realitzada per un director de que feia terror-ciencia ficció. em va sorpendre, semblava mes una barreja de clint eastwood y scorsese dirigint una peli de howard hawks. En cronenberg se'ns ha fet gran.
2 zodiac: Fincher seriós i UUUltra sec (jajajajaj). al principi semblava una peli basada en fets reals que es podría posar a la programació dels diumenges a la tarda d'antena tres, pero a mesura que passen els minuts agafa un ritme molt bo, exepte cap a la segona hora de peli que pateix un baixón que fa que els espectadors perdin una mica l'atenció. un pel llarga potser, pero una película rodona en conjunt, en tot moment t'identificaves perfectament amb els personatges. Mark Ruffalo, Jake Gyllenhal i Robert Downey Jr. (fent d'ell mateix) són perfectes per la peli.
3 En la ciudad de Sylvia: pel·lícula coreogràfica que simplement tracta d'un artista que troba la bellesa perfecta en una noia que es troba en un bar d'Estrasburg i es dedica a perseguir-la pq, a més, creu que es una noia que va deixar perdre fa uns 5 anys. l'argument es un pel tonto (des del meu punt de vista) i pedant, però el que més m'atreu és la fluidesa de la càmara subjectiva i no subjectiva, el laberint en que es converteixen els carrers de la ciutat, la barreja de sons i la quantitat de ties bones que hi apareixen; cosa que fa que la peli sembli més un videoclip sense música, de 90 minuts i perfectament coreografiat. per cert el director es jose luis guerin.
4 death proof: adaptació tarantiniana de les pel·lícules d'acció o persecució automovilística, que més que de persecucions gratuites va de la recerca de plaer. en tot el film hi ha una atmosfera molt sensual, es nota que en kurt russell sent plaer kuan xoca i mata a algu, les ties disfruten kuan maten a en kurt i a més no paren de dir fuck, es una peli ke em posa calent. no se on ho vaig llegir, pero crec que es veritat, sembla que tarantino vulgui fer metafores en relació a l'orgasme masculí i femení. el masculi entes com el xoc frontal i directe d'un cotxe contra un altre i representat per Kurt Russell (ara quan follis no et pensis ke ets ell...) i el femení representat per l'ultim grup de noies i entès com la persecució elegant i rebuscada que acaba amb l'assassinat d'en kurt russel (per mí el millor de la peli). total que esta molt be perque és entretinguda i a més li dona un sentit sensual i més sofisticat que qualsevol altra peli de persecucions i xocs entre cotxes, tot i que em sobra molt el continuu fuck fuck fuck fuck que surt de les boques de totes les noies protagonistes. Ah! i bonissima la banda sonora i la interpretació de pringat que no folla ni a patades d'eli roth.
5 last days: molt crua i em sembla perfecte que sigui aixi, ritme molt pausat i angoixant, total tracta de la mort de Curt Cobain! crec que es una gran peli, pero que depen molt de l'estat d'ànim que estiguis quan la miris, o entres en el joc o no hi entres. a el lloc numero 5 tambe hi posaria the host.

top 5 discos
1 !!! (chk chk chk)- Myth takes

el millor de l'any sens dubte, hiha cançons ballables, hi ha cançons molt currades, totes les cançons em semblen perfectes.
2 The raveonettes- Lus lust lustem recorda a the jesus and mary chain, guitarres sorolloses i veu molt melodica, trobo que quedaría molt be com a banda sonora d'una peli de'n lynch.
3 Lcd soundsystem- Sond of silverla barreja de pop-rock i música ballable perfecte, tot i que m'agrada més el primer disc.
4Battles-Mirroredés una reinvenció de la música. wingawongawingawonga!!!
5 wilco- sky blue sky/band of horses-cease to begin/modest mouse-we were dead before the ship even sank/the shins-wincing the night away/arctic monkeys-favourite worst nightmare/the mary onettes-the mary onettes

I la cançó de l'any!

Battles- Atlas

No hay comentarios: